Skip to main content

In onze voorgaande blog hebben we het gehad over stap 1 van onze filosofie achter Music from the Well: ‘ontspullen’: Alleen overhouden wat je écht nodig hebt, helpt je bij het focussen op wat je écht belangrijk vindt. Althans, zo werkt het voor ons…

Een direct gevolg van dat ‘ontspullen’ bleek voor ons de confrontatie met de inkomende stroom: wat komt er eigenlijk dagelijks ons huis weer binnen?

Fysieke wereld

Boodschappen, abonnementen op tijdschriften, ongewilde reclamefolders, nieuwe kleding, meubels, boeken, films, high-tech spullen, cadeautjes, freubels en meer …

Digitale wereld

En toen gingen we naar de computers, de smartphones, de tablets: wat bleven we binnenhalen? PDF’s (“die we nog een keer moeten doorlezen”), honderd foto’s van die middag op het strand, nieuwsbrief a t/m z (“moeten we ook allemaal nog lezen”), social media met miljoenen impulsen die je vaak direct tot actie aanzetten en die je binnen no-time laten afdwalen naar weet ik veel welk filmpje nou weer, waarna je zo ontzettend moe bent dat je niet eens meer weet waar je die dag ook alweer op wilde focussen. Sorry dat wij nu op dit moment ook jouw aandacht vragen : – )

Dus voor ons geldt: Alleen binnenhalen wat je echt nodig hebt, helpt je bij het focussen op wat je écht belangrijk vindt. Nogmaals, zo werkt het voor ons…