Skip to main content

Over Will

Eerste jaren

Op een leeftijd van 12 jaar leerde Will de eerste akkoorden op gitaar van zijn oudere zus. Op 17 jarige leeftijd beklom hij reeds de planken van het Amsterdamse Paradiso en in de midden jaren 80 werd hij toegelaten tot het Hilversums Conservatorium alwaar hij gitaar lichte muziek studeerde.

Beroeps musicus

Na een aantal semi profbands werd het tijd om in de jaren 90 als beroeps musicus verder te gaan. Met oud gedienden als Michel van Dijk (Alquin), Fré Spigt (I’ve got the bullets), Ted Oberg (Livin’ Blues), Thijs van Leer (Focus) en Erwin Nijhoff (Prodigal Sons) speelde Will in het Europese Club en festival circuit.

Solo CD

Met deze en andere namen maakte Will diverse Cd’s waaronder ook zijn eigen debuut CD ‘Times at Woody’s’ uit 2013, een geheel instrumentale tribute cd opgedragen aan zijn grote gitaar helden waaronder BB King, Dickey Betts, Peter Green en Eric Clapton.

Multi instrumentalist

Naast zijn hoofdinstrument, de gitaar, speelt Will ook toetsen, bas en slagwerk op zowel zijn eigen debuutalbum als op het Music from the Well album.

Onderwijs en eigen werk

Inmiddels werkzaam als gitaar docent in zijn eigen lespraktijk is het muzikale accent vooral komen te liggen bij het schrijven en registreren van eigen composities.

Dit en meer op: www.willsophiemusic.com