Skip to main content

home > overzicht aanbod > gitaarles

Gitaarles in Lelystad

Gitaarles van een pro

Als prof gitarist kent Will vanuit zijn podium en studio ervaring en conservatoriumopleiding de fijne kneepjes van het vak. Hij heeft door de jaren heen met tal van gerenommeerde musici gewerkt als: Thijs van Leer, Fre Spigt, Ted Oberg, Erwin Nijhoff en vele anderen.

Wil je weten hoe dat klinkt? Kijk dan even op zijn youtube kanaal: www.youtube.com/willsophiemusic. Daar kun je het een en ander vinden over die muzikale samenwerking. Ook vind je er allerlei gitaarvideo’s, variërend van jam tracks tot gear checks.

Leren ontdekken en ontwikkelen
van je eigen unieke spel en geluid

Het is juist de kennisoverdracht die een gitaarles bij Will zo bijzonder maakt. Geen onnodig saaie toonladders, techniek oefeningen en naspeel deuntjes instuderen maar eigenlijk eerder het leren ontdekken en ontwikkelen van je eigen unieke spel en geluid als centrale factor tijdens de lessen van Will.

Neem contact op voor een proefles en ervaar de vele mogelijkheden van de lesprogramma’s.

Neem contact op

Referenties

“Na door de jaren heen een paar leraren gehad te hebben, ben ik uiteindelijk bij Will Sophie terecht gekomen. En daar heb ik geen spijt van!
Ik speel al wat jaartjes gitaar, Eenvoudig begeleiden van zangers en zangeressen, is geen probleem zolang ik het akkoordenschema maar voor me heb.
Ik ben erg tevreden over mijn lessen van Will. Ik ga nu echt begrijpen wat ik speel en hoe ik het moet spelen. Ik ben er nog lang niet, maar in het halve jaar dat ik nu les krijg van Will, heb ik al veel geleerd. Hij wijst mij echt op de technieken, stand van linkerhand, plectrum gebruik, en tokkelen. Daarbij een opbouw in de theorie, die ik in voorgaande jaren heb gemist.
De manier van lesgeven is ook erg persoonsgericht en dat is wel heel prettig. Daarbij ervaar ik ook geen enkele druk door de relaxte en duidelijke manier van les geven.
Will is door zijn eigen spel voor mij een motivator tot en met. Het klikt voor mijn gevoel erg goed.
Voorlopig zit ik de komende jaren gebakken
vriendelijke groet,” – Tom Leijdekkers.

“In eerste instantie ben ik begonnen met oefenen via het internet. Er zijn natuurlijk ontzettend veel filmpjes online met advies en tutorials. Toch heb ik uiteindelijk besloten om les te nemen aangezien ik mijn motivatie verloor en niet meer wist hoe ik verder moest. Al bij de eerste les hebben we samen gekeken naar mijn interesses – muziek lezen, ritmes oefenen, akkoorden spelen en liedjes leren. Door het bepalen van mijn niveau heeft Will de lessen uitstekend kunnen structureren met een goede balans tussen theorie en praktijk. Ik zag echt vooruitgang! De lessen beginnen altijd op tijd, worden geheel gevuld en er hangt een aangename, relaxte sfeer. Er gaat niets boven persoonlijk advies en het geeft mij de nodige inspiratie en motivatie om ook thuis door te blijven oefenen. Ten slotte is Will ook zelf nog actief in de muziekwereld en zijn passie is aanstekelijk!” – Manon

“Het maakt niet uit hoe oud je bent, als je wil leren gitaar spelen moet je bij Will Sophie zijn. Na ruim 30 jaar lang geen gitaar meer gespeeld te hebben, ben ik een paar maanden geleden begonnen met lessen bij Will. Hij krijgt het beste in je boven, past de lessen aan aan jouw eigen niveau en tempo. Kan werkelijk alle soorten muziek spelen ( in mijn geval Country) en is zeer enthousiast. Dus ben je op zoek naar een goede gitaar leraar, zoek niet verder want je hebt hem hier gevonden.” – BV

“Super goede lessen van Will Sophie! Ik kon ongeveer 10 weken geleden nog helemaal niet gitaarspelen, maar nu, na die tijd heb ik ongelooflijk veel geleerd!
Will speelt niet alleen muziek, hij leeft ook muziek. Hij leert het je niet alleen gitaarspelen maar ook muziek op een andere manier beleven. Hij leert het je allemaal erg enthousiast, super leuk! Ik heb 1x in de week les en heb er elke week weer zin in.
Ik ben ontzettend blij dat Will mijn gitaar leraar is.” – Jeroen Dekker

“Will Sophie is zelf een geweldige muzikant/gitarist, Ik zit nu anderhalf jaar op les en heb al veel geleerd van hem. Hij is zeker niet iemand die de druk er op legt, maar alles in jou tempo doet. Ook als je er even doorheen zit weet hij je zo te motiveren dat je van geen stoppen meer wilt horen. Niet alleen het les geven is een lust voor Will, ook het praten over muziek in zijn algemeen is heerlijk met hem. Hij heeft werkelijk kennis van alle soorten muziek, noem maar een Band of een nummer, en Will begint meteen te spelen, GEWELDIG is dat.
Ik kan zeker zeggen dat als je op gitaar les wil, dan is er geen betere ! ! ! ” – Jeroen Dekker

“Een te gekke leraar! Kan erg goed op het individu ingaan.
Heb nu een half jaar wekelijks les en heb zeer veel geleerd in deze periode.” – Daniel

“Prima leraar, na enkele weken les speel ik al gitaar. Hoop nog veel meer te leren. Ik ga met veel plezier naar gitaarles. Wil je ook snel en goed gitaar leren spelen. Kan ik je geen betere leraar aanraden.” – Niambi Summers

“Wat een fijne lessen bij Will! Je merkt aan alles dat je te maken hebt met een
doorgewinterde muzikant! Hij draagt zijn kennis over met veel plezier/passie en hij weet je op een relaxte manier “een” te laten worden met de muziek. Hij heeft ontzettend veel gevoel voor muziek, verstand van muziek, kan zelf verschillende instrumenten bespelen en wat inspirerend is, is dat hij regelmatig optreedt en cd’s opneemt! Ik ben erg blij dat ik hem ben tegen gekomen, mede dankzij hem ben ik gaan zingen bij het gitaar spelen en heb ik het vertrouwen gekregen om een conservatorium studie te doen en af te ronden. Will Sophie, mijn dank is groot!” – Niambi Summers

“Gitaarles van Will. Ik kon al aardig gitaar spelen dacht ik. Maar Will liet me zien en horen hoe je MUZIEK moest maken. Op aanstekelijke wijze, eigen aan een ECHTE muziekant, heeft hij me leren spelen en begrijpen hoe gitaarspel moet klinken. Een zeer goede docent!” – Ben

“Will Sophie is een erg goede docent. Zijn lessen worden gegeven vanuit een rustige, ontspannen en vertrouwde sfeer waarbinnen je je al snel op je gemak voelt. Wat ik zelf heel prettig vind is dat hij je nooit het gevoel geeft iets fout te doen, hij geeft je ruimte, sturing en de zelfverzekerdheid om binnen je eigen kunnen te leren en te groeien in je spel. Hij is zeer geduldig en weet je altijd na een les weer met een voldaan gevoel en nieuwe uitdaging naar huis te sturen.
Dus wat mij betreft, een aanrader!! ” – Boyke Schaafsma

“Een super leraar! Ik dacht dat ik na 25 jaar wel alle gitaarkunstjes beheerste, maar Will bracht mij nog veel meer fijne kneepjes van het spel bij. Erg veel van hem geleerd, waar ik nog steeds in het jazz- en blueswerk plezier van heb!” – Lex Boezeman

Over Will

Eerste jaren

Op een leeftijd van 12 jaar leerde Will de eerste akkoorden op gitaar van zijn oudere zus. Op 17 jarige leeftijd beklom hij reeds de planken van het Amsterdamse Paradiso en in de midden jaren 80 werd hij toegelaten tot het Hilversums Conservatorium alwaar hij gitaar lichte muziek studeerde.

Beroeps musicus

Na een aantal semi profbands werd het tijd om in de jaren 90 als beroeps musicus verder te gaan. Met oud gedienden als Michel van Dijk (Alquin), Fré Spigt (I’ve got the bullets), Ted Oberg (Livin’ Blues), Thijs van Leer (Focus) en Erwin Nijhoff (Prodigal Sons) speelde Will in het Europese Club en festival circuit.

Solo CD

Met deze en andere namen maakte Will diverse Cd’s waaronder ook zijn eigen debuut CD ‘Times at Woody’s’ uit 2013, een geheel instrumentale tribute cd opgedragen aan zijn grote gitaar helden waaronder BB King, Dickey Betts, Peter Green en Eric Clapton.

Multi instrumentalist

Naast zijn hoofdinstrument, de gitaar, speelt Will ook toetsen, bas en slagwerk op zowel zijn eigen debuutalbum als op het Music from the Well album.

Onderwijs en eigen werk

Inmiddels werkzaam als gitaar docent in zijn eigen lespraktijk is het muzikale accent vooral komen te liggen bij het schrijven en registreren van eigen composities.

Dit en meer op: www.willsophiemusic.com