Skip to main content

Het is bijna een jaar geleden dat Susan Jane en ik besloten om samen te werken als songwriters. Sinds onze eerste pogingen in dat schrijfproces is er veel gebeurd. We begonnen met slechts een paar ruwe ideeën waar we een soort groove aan de hand hadden, of een gitaarlick om op te spelen. Toen kwamen de woorden en de melodie, en voordat we het wisten hadden we bijna 20 nummers om mee te beginnen. Al vrij snel kwamen we erachter dat we goed waren in het ter plekke improviseren van muziek. En dat is hoe velen van onze nummers in de eerste plaats zijn gemaakt. Toen we eenmaal het juiste moment vonden om ons materiaal op te nemen, moesten we eerst een beetje leren hoe we een pure improvisatie konden vertalen naar een meer concrete songstructuur.

Debuut album

We selecteerden 11 originele nummers voor ons debuutalbum en zijn van plan om dit album begin 2017 uit te brengen. Wat het materiaal betreft, bleken de meeste nummers gerelateerd te zijn aan alledaagse problemen en uitdagingen in ons leven, in plaats van persoonlijke liefdesliedjes te zingen. We beschouwen onszelf als twee individuen die zich sterk bewust zijn van de wereld waarin we leven en we zijn het meest bereid om contact te maken met anderen die onze ideeën delen om in harmonie met deze kwetsbare planeet te leven.

There’s more to music

Susan en ik hebben verschillende muzikale achtergronden, maar we delen dezelfde hartslag als het om muziek gaat. We hebben nooit het gevoel dat we de muziek spelen, maar we leven het terwijl we optreden. Voor ons allebei is het gewoon iets natuurlijks om te doen zonder enige voorbedachte rade. Wat mij persoonlijk betreft, het is een totaal andere ervaring, gezien mijn eigen muzikale verleden, waar ik vroeger in verschillende bands speelde met veel ego-dingen. Music from the Well heeft niets met dat ego te maken, we willen gewoon onze muziek en gedachten delen.


Be the music everywhere

We zijn er ook sterk van overtuigd dat muziek ons allemaal over de hele wereld verbindt en daarom is het een behoorlijk sterke manier om te communiceren met mensen met een andere achtergrond. Waar enige vorm van erkenning is, is er vooral wederzijds respect. Muzikanten als George Harrison, Ry Cooder, Paul Simon, Peter Gabriel, Sting, Joni Mitchell en vele andere gelijkgestemde muzikanten lieten ons al zien hoe je bruggen kunt bouwen met verschillende culturen. In dit bewustzijn werden we geïnspireerd. ‘Wees overal de muziek’.

 

Bewaren